El llibre del mes: octubre 2021

OCTUBRE 2021

Els jocs de la fam, Suzzane Collins

Sinopsi:

Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia?

Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador.

Els Jocs de la Fam han començat….

SETEMBRE 2021

L’últim amor de Baba Dúnia, Alina Bronsky

Sinopsi:

És una història commovedora i cridanera que té el principal atractiu en la construcció del sensacional personatge de Baba Dúnia, la protagonista absoluta i una antiga infermera que viu sola i que se sorprèn a diari de no haver mort encara. Baba Dúnia viu en un poblet de l’anomenada zona d’exclusió de Txernòbil, un poblet que ja no hauria d’existir. Mentre tothom a la resta del món es preocupa per l’origen de les fruites i les verdures que mengen i d’on venen el vents i els núvols que els envolten, ella, una dona gran i exinfermera, torna a casa per reconstruir la seva vida a la terra de ningú. Hi ha altres antics veïns que també han tornat a aquell paratge. Hi ha aigua al pou, electricitat els dies bons i mengen hortalisses conreades als horts dels seus jardins. Els ocells canten més fort que en qualsevol altre lloc, les teranyines s’escampen lliurement i, de vegades, la Baba Dúnia parla amb el seu marit mort. Però aleshores, un estrany arriba al poble i la petita comunitat veurà amenaçada la seva existència.

VACANCES 2021

Tàndem, Maria Barbal

Sinopsi:

Una novel·la deliciosa que explora la capacitat humana de bandejar els pensaments i els fets rutinaris i deixar-se portar per la vida».
Des que es coneixen, l’Elena i l’Armand intentaran desfer-se de tot allò que els té atrapats i recuperar l’espontaneïtat i l’alegria del present. S’adonaran que tenen dret a canviar, a mirar el món de manera diferent de com ho havien fet durant anys, a estimar-se a si mateixos. En definitiva, a concedir-se la llibertat de viure plenament.

Tàndem és una història sobre la felicitat. No pas la que ens promet un viatge meravellós, ni tan sols la d’escoltar «T’estimo», sinó la que ens anima a pedalar acompanyats i a aconseguir-ne una de més profunda i duradora. Una novel·la deliciosa que explora la capacitat humana de bandejar els pensaments i els fets rutinaris i deixar-se portar per la vida.

El infinito en un Junco,  Irene Vallejo

Sinopsi:

Esta es una fabulosa aventura colectiva protagonizada por miles de personas que, a lo largo del tiempo, han hecho posibles y han protegido los libros: narradoras orales, escribas, iluminadores, traductores, vendedores ambulantes, maestras, sabios, espías, rebeldes, monjas, esclavos, aventureras; Lectores en paisajes de montaña y junto al mar que ruge, en las capitales donde la energía se concentra y en los enclaves más apartados donde el saber se refugia en tiempos de caos. Gente común cuyos nombres en muchos casos no registra la historia, esos salvadores de libros que son los auténticos protagonistas de este ensayo.

JUNY 2021

Desperta, Ferro! La reina sola. Jordi Molist

Sinopsi:

Una jove reina acabada de coronar i sense experiència de govern és abandonada pel seu marit en els pitjors moments del seu petit regne. Uns nobles hostils, ansiosos de poder, provoquen revoltes sagnants que amenacen la seva vida i la dels seus fills. A més, s’haurà d’enfrontar, amb l’ajuda dels que li són fidels, als tres poders més grans del segle XIII: Carles d’Anjou, el gran emperador mediterrani, França i un papa despietat.

Mentrestant, al seu marit, Pere d’Aragó, l’esperen l’engany i una croada devastadora d’un poder deu cops més gran que el seu, que envairà Catalunya i ho arrsarà tot.

MAIG 2021

Canto jo i la muntanya balla, Irene Solà

Sinopsi:

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida.

Canto jo i la muntanya balla és una novel·la en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

ABRIL 2021

La Liang dins el quadre, Núria Franquet i Font

Sinopsi:

En una visita al museu, la Liang es despista dels seus companys i es queda sola. Els personatges dels quadres comencen a parlar-li i de sobte es troba ficada dins un quadre que representa la conquesta de Mallorca. El rei en Jaume pateix de gota, i tant ell com els consellers demanen a la Liang que vagi a Cipangu (Japó) a buscar unes herbes que el curin. En comptes d’una plàcida travessia fins a l’Extrem Orient, la recerca de les herbes es converteix en una aventura emocionant per la Mediterrània, des de Tunis a Egipte, en què la Liang, perseguida per uns pirates, trobarà tot un ventall de personatges de l’època: un astrònom, mercaders, venedors de bestiar i beduïns. I després encara haurà de tornar a Mallorca a veure el rei… i sortir del quadre!

MARC 2021

L’enigma de l’habitació 622, Joël Dicker

Sinopsi:

Una nit dedesembre, un cadàver reposa al terra de l’habitació622 del Palace de Verbier, un hotel de luxe situat als Alps suïssos. La investigació policial no es tancarà mai i el pas del temps farà que moltes personesoblidin el que va passar. Alguns anys després, a principis de l’estiu, l’escriptor Joël Dicker arriba a l’hotel per passar-hi les vacances i recuperar-se d’una ruptura sentimental. Poc s’imagina que acabarà investigant l’antic crim que amaga l’habitació del costat de la seva. I no ho farà tot sol: la Scarlett, labella hoste aspirant a novel·lista de l’habitació contigua, l’acompanyarà en aquesta recerca mentre, alseu torn, intentarà descobrir la clau per escriure un bon llibre.

¿Què va passar a l’habitació 622del Palace de Verbier? És la gran pregunta d’aquestthriller diabòlic, construït amb la precisió d’un rellotge suís. Joël Dicker ens porta per fi al seu país natal per narrar-nos una investigació policial enquè es barregen un triangle amorós, jocs de poder, traïcions i rancúnies en una Suïssa no tan tranquil·la com semblava, on la veritat és molt diferent de totel que hagueu pogut imaginar.

FEBRER 2021

La porta dels tres panys,  Sònia Fernández-Vidal

Sinopsi:

“De pare, no en tinc -absent, ni ganes-, de germans, ni un -i mira que m’hauria agradat barallar-me de tant en tant amb algun petit-, la mare és a la presó per haver-se carregat un tio i jo… jo em passo la vida entre les quatre parets d’un centre d’acollida on mai, mai, mai hi ha res a fer excepte comptar les mosques i les rajoles del menjador.”

GENER 2021

Noel et busca, Àngel Burgas

Sinopsi:

L’Enric es desperta a l’hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma coneixe’l i haver compartit pis amb ell. Però tot i la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va a l’hora… si no, perquè hi ha d’haver vigilància policial a la porta de l’habitació? Perquè el desconegut li escriu una nota on diu: «Noel et busca»? Perquè li diuen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els imcomprensibles records que li retornen poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat no l’atrapi i l’engoleixi.

DESEMBRE 2020

El comando Gorki, Fernando Lalana

Sinopsi:

El incidente conocido como“El Incidente”aconteció el 25 de septiembre de 1923, en la Siberia Occidental rusa. Calcinó una superficie de casi veinte hectáreas de un suelo improductivo y helado, pero alguien en Moscú dio importancia a ese hecho. Y ese alguien no fue otro que el camarada Stalin, recientemente elegido secretario general del partido bolchevique. Casi veinte años después, los veintitrés alumnos del internado Gorki, un colegio para chicos superdotados, en medio de la taiga siberiana, descubren una mañana que están solos: ni rastro del bedel, ni los profesores, ni el director… Su investigación por las instalaciones les lleva a diversas hipótesis, desde un experimento, a un ataque enemigo con algún arma química. Sin embargo, nada les sorprenderá tanto como descubrir que, apenas a seis kilómetros, existe una sección femenina del colegio Gorki. Juntos, este grupo de jóvenes irá desvelando la inquietante trama que les había sido ocultada.

NOVEMBRE 2020

El cercle escarlata, César Mallorquin

Sinopsi:

Una vegada, ja fa molt de temps, vaig veure un fantasma. I despres, quatre anys mes tard, en vaig veure un altre. El primer fantasma era amable, fins i tot feia bona olor. De nards. Era l esperit de Beatriz Obregón; gràcies a ella vaig trobar les Llàgrimes de Shiva, un collaret extraordinari que havia estat perdut durant setanta anys. El segon fantasma va ser molt menys amable. Feia por i, sens dubte, no feia olor de nards precisament. Vaig tenir una topada desagradable amb ell a la Mansió Kraken, poc despres de sentir a parlar per primera vegada del Cercle Escarlata, una obscura i sinistra secta tan antiga com el temps. Aixo va passar l estiu de 1973, quatre anys despres de la meva estada a Villa Candelaria, la casa dels oncles i de les cosines, els Obregón. AIXÍ COMENAA LA CONTINUACIÓ DE LES LLÀGRIMES DE SHIVA. T APASSIONARÀ!

SETEMBRE 2020

La llum de les fondaires, Frances Hardinge.

Sinopsi:

ELS DÉUS DE LA MIRÍADA EREN TAN REALS COM ELS LITORALS I ELS CORRENTS, I TAN DESPIETATS COM ELS VENTS I ELS REMOLINS. DE SOBTE, UN DIA VAN ALÇAR-SE PER COMBATRE ENTRE ELLS FINS A LA MORT, VAN SEGAR LA VIDA DE MOLTS CENTENARS D’ILLENCS I VAN TRANSFORMAR LA MIRÍADA PER SEMPRE. ALS CARRERS BIGARRATS DE LA CAPITAL DE L’ILLA DE REDAMA FAN VIDA EN HARK I EL SEU AMIC JELT. VIUEN DEL QUE ARREPLEGUEN SUBMERGINT-SE AL MAR A LA RECERCA DE RESTES DELS DÉUS I RECORREN AL SEU ENGINY PER TROBAR QUALSEVOL COSA QUE ES PUGUI VENDRE. PERÒ SOTA LES ONADES N’APAREIX DE SOBTE UNA QUE DESAFIA A QUI TINGUI PROU CORATGE PER FER-SE-LA SEVA. UNA COSA VALUOSA. UNA COSA PERILLOSA.

ESTIU 2020 (Gaudiu de l’estiu!!!)

Un estiu a Borneo, PILAR GARRIGA

Sinopsi:

En Martí, per qüestions familiar, ha d’anar a passar l’estiu amb la seva tieta Rosa, a Indonèsia. La Rosa és veterinària i treballa en una clínica, al costat de la selva de Borneo, on té cura de més de 180 orangutans, amb l’ajut de cent daiaks, els indígenes de l’illa. En Martí primer no hi vol anar, però després d’uns esdeveniments inesperats, decideix viatjar fins a la selva, on viurà moltes aventures i coneixerà el rei dels orangutans, en Kosasi, les mares adoptives que tenen cura dels orangutanets més petits, l’Eso, un cuidador que l’ajudarà en les seves tribulacions, i un munt d’orangutanets amb qui passarà un estiu ple d’emocions i vivències noves. En Martí, a nivell personal, experimentarà un gran canvi en la seva vida durant aquest estiu a Borneo. Deixarà de ser un noi despistat, que sempre està a la lluna i que mai no té interès per les coses, i es tornarà més madur, més conscient i amb ganes de fer moltes coses. Aquesta novel·la està basada en la realitat. L’autora s’ha inspirat en la seva germana Rosa, que és veterinària, especialitzada en primats i que durant cinc anys ha treballat en una clínica d’orangutans a Borneo.

JUNY 2020

ATLAS DE LOS LUGARES LITERARIOS, Cris F. Oliver

Sinopsi:

Un libro para llegar a los lugares de cuyas páginas te enamoraste. Un precioso álbum repleto de magia ilustrado por Julio Fuentes.

¿Conoces todos los pasadizos secretos de Hogwarts? ¿Cada rincón del reino de Narnia? ¿Podrías situar la Comarca en el mapa de la Tierra Media sin miedo a equivocarte? ¿Has probado todas las golosinas de la Fábrica de Chocolate o tomado el té con el Sombrerero Loco? ¿O prefieres darte una vuelta por la Ciudades de Papel que no aparecen en los mapas? Si tú también te has perdido alguna vez entre las páginas de un libro, este atlas ilustrado con mapas y detalles será tu guía para volver a esos lugares que te atraparon. Girando la segunda estrella a la derecha o siguiendo el camino de baldosas amarillas, descubrirás mundos que solo existen donde las palabras se juntan y de los que no querrás regresar nunca jamás.

MAIG 2020

EL DIARIO DE ANNE FRANK, Anne Frank

Anne Frank: Jueva alemanya famosa pel seu diari, testimoni del temps viscut en un amagatall fugint de la persecució nazi.

Sinopsi:

El seu pare, l’home de negocis Otto Frank, es traslladà a Amsterdam amb la seva dona Edith i les dues filles, Margot i Anne, l’any de la presa del poder de Hitler a Alemanya (1933). Després de l’ocupació nazi dels Països Baixos (1940), el juliol del 1942 Margot rebé una notificació que n’ordenava el trasllat a un camp de treballs forçats. Juntament amb una altra família jueva, els Van Pels, des del 6 de juliol visqueren amagats en un annex camuflat d’un domicili particular, ajudats per alguns gentils, entre els quals hi havia Miep Gies, una amiga de la família Frank……

ABRIL 2020

LAS LLÀGRIMES DE SHIVA, Cesar Mallorquí

Sinopsi:

Una vegada, ja fa molt de temps, vaig veure un fantasma. Sí, un espectre, una aparició, un esperit; ho pots anomenar com vulguis, el cas és que el vaig veure. Va ocórrer el mateix any que l’home va arribar a la Lluna; i, tot i que va haver-hi moments en què vaig passar por, aquesta història no és el que se sol denominar una novel·la de terror. Tot va començar amb un enigma: el misteri d’un objecte molt valuós que va estar perdut durant set dècades.

MARÇ 2020

SIETE DÍAS,  Layla El Mezouary Anoujja.

Sinopsi:

¿Siete días son suficientes para que la persona más fría se enamore?

Hace cinco siglos el mundo se dividió en dos partes: Homatonía, lo que antiguamente era América, donde residen los hombres; y Femtanía, antiguamente continentes llamados, Europa, Asia y África, donde habitan las mujeres. Bajo ningún concepto los hombres y las mujeres pueden relacionarse, a excepción de una semana al siglo, llamada Semana del Permiso, en la que ambos pueden viajar libremente por el mundo y establecer relaciones con una simple condición: no reproducirse.

El sueño más grande de Alan, un chico aventurero y curioso, es viajar a Femtanía para comprobar la teoría del amor. Quiere saber por qué nunca ha podido enamorarse de un chico y averiguar si siente lo mismo por las mujeres. No obstante, lo que encuentra no es precisamente lo que esperaba.

Grace, en cambio, es una chica fría y desconfiada que vive en un castillo ubicado en una isla en el norte de Femtania. Vive sola y aislada, pero una inesperada visita hará que los sueños de su niñez renazcan a raíz de algo que nunca antes había experimentado.

Desde que se cruzan, sus destinos se atan para siempre, sin olvidar lo que han vivido durante los mejores días de su vida. Sin poder deshacerse de los recuerdos de esos días inolvidables. Concretamente, siete días.

FEBRER 2020

HISTÒRIA D’AMOR A SARAJEVO, JAUME BENAVENTE.

Sinopsi:

La Selma té disset anys i viu amb la seva família a Bascarsija, un barri de Sarajevo. La guerra està destrossant la ciutat, els bombardejos i els franctiradors escampen la por i l’horror per un lloc que abans era ple de vida. Per a una noia de disset anys aquesta és una realitat molt diferent de la que esperava viure, apendrà a ocupar-se dels seus i sobretot aprendrà a estimar com mai havia imaginat.

GENER 2020

EL RETORN DE SHERLOCK HOLMES. RELATS, III  ARTHUR CONAN DOYLE

Sinopsi: 

Aquest volum reuneix algunes de les històries més conegudes de Sherlock Holmes, entre les quals «La casa deshabitada», «Els ballarins», «El ciclista solitari», «Els sis Napoleons» i «La segona taca», que clou el volum.
Conté un epíleg de Josep Lluís Martín Berbois amb documentació inèdita sobre els relats que apareixen en aquest volum.

DESEMBRE 2019

El príncep de la Boira,  Carlos Ruiz Zafón

Sinopsi: 

La família Carver es trasllada a viure a una nova casa situada en un poblet petit al costat del mar per culpa de la guerra que hi ha a la ciutat. En Max, el protagonista, que acaba de fer 13 anys, coneix en Roland, un noi de setze o disset anys amb qui de seguida es fa amic i van a bussejar junts amb la germana gran d’en Max, l’Alícia. La casa nova resulta ser molt misteriosa i es diu que fa temps, allà hi vivia una parella amb un fill, en Jacob, que va morir ofegat a la platja.

Els tres amics van voler conèixer el passat de la casa, ja que despertava gran intriga, i van anar a veure l’avi d’en Roland, que vivia des de feia molt temps al far i sabia tota la història. En Víctor Kray els va explicar que de petit, en Caín o Príncep de la Boira, un mag malèfic, va complir un desig al seu amic (d’en Víctor) però ell, com que no li va tornar el favor, el va matar. En Kray, es pensava que ja no tornaria a veure en Caín, però es van retrobar en una fira on ell anava amb un amic de la universitat. El seu amic li va demanar en Caín que volia casar-se amb la noia que li agradava i a canvi li prometia el seu primer fill.

NOVEMBRE 2019

Cicatriz,  Juan Gómez-Jurado

Sinopsi:

Simon Sax podría ser un tipo afortunado. Es joven, listo y está punto de convertirse en multimillonario si vende su gran invento -un asombroso algoritmo- a una multinacional. Y, sin embargo, se siente solo. Su éxito contrasta con sus nulas habilidades sociales.

Hasta que un día vence sus prejuicios y entra en una web de contactos donde se enamora perdidamente de Irina, con la inexperiencia y la pasión de un adolescente, a pesar de los miles de kilómetros que los separan. Pero ella, marcada con una enigmática cicatriz en la mejilla, arrastra un oscuro secreto.


OCTUBRE 2019

La dona de gris, Anna Maria Villalonga
Editorial: Llibres del delicte

Sinopsi:

Una dona normal i corrent, sense cap atractiu especial, en definitiva, una dona grisa, amb un mocador al coll, és observada i assetjada per un home… Una persecució pel barri de Sants, per la Barcelona més anònima i grisa, però alhora, és l’escenari d’una novel·la intensa, plena de profunditat psicològica i girs inesperats. Un viatge a l’interior d’uns personatges aparentment anodins superats cruelment per la realitat que els envolta.
No us perdeu la primera novel·la d’aquesta autora, que ha superat qualsevol expectativa i ha deixat els lectors amb ganes de seguir llegint-la.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.