Els alumnes de Física al CERN

El passat dimecres 25 de febrer, els alumnes de física de 2n de batxillerat del nostre institut van fer la ja tradicional visita al CERN, el Centre Europeu per a la Recerca Nuclear, situat a la ciutat suïssa de Ginebra.Sin título

 Aquest cop…la sortida va incloure una visita comentada al primer accelerador de partícules usat al CERN: l’SC. Aquest accelerador, que es troba actualment a la superfície, va ser tancat el 1990 després de trenta-tres anys de funcionament. Van acabar el matí visitant  l’exposició situada al  GOBLE, una estructura de fusta, regal del Govern Suís al CERN amb motiu del seu 50è aniversari.

Després de dinar, els alumnes van assistir a una xerrada feta per un investigador català del CERN, en Jordi Garrà, un físic que treballa per a la Universitat de Cambridge (Anglaterra).

 Per a acabar van visitar dos dels experiments del CERN; primer, la seu des d’on es controla l’AMS, un experiment situat a 400km d’altura, a l’estació espacial internacional, que tracta de detectar la presència de matèria fosca i d’antimatèria. Seguidament es va fer la visita a la caverna del CMS, el detector més important de l’LHC, de la qual van poder gaudir gràcies al prestigi i la bona consideració que tenen els alumnes del nostre institut  al CERN.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.